Değerli Ziyaretçilerimiz,

Bilişim ve iletişim teknolojilerinde son 20-30 yılda yaşanan gelişmeler tüm organizasyonları etkilemiştir. Küçülen dünyada hizmet ve üretim sistemlerinde rekabet edilebilirlik ön plana çıkmıştır. Dünyanın herhangi bir yerinde olan bir gelişme çok kısa bir zamanda diğer bölgelerde de etkisini hemen hissettirmektedir. İşte böyle bir dünyada kısıtlı kaynakların etkin ve verimli kullanılması tüm organizasyonlar için hayati bir önem taşımaktadır. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da Endüstri Mühendisleri bizlere, toplumumuza ve ait olduğumuz organizasyonlara, süreçleri en iyi şekilde planlayarak, iyileştirerek, geliştirerek yardımcı olmaktadır.

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak biz de sizlere günümüzün en yeni ve en son bilimsel tekniklerini, ekip çalışması prensiplerini, öğreterek ve uygulayarak hazırlamak için tüm kadromuzla, yerelde etkin küresel başarıya sahip ve teknoloji odaklı bir dünya üniversitesi olma idealimizi gerçekleştirme yolundayız.

Sevgili Öğrenciler,

Temeli mühendislik bilimlerine dayalı, teknik bilgileri kullanarak bir ürünü veya hizmeti planlayan, tasarlayan, şekillendirip üreten, kalitesini sağlayan, satışını ve ticaretini yöneten, yönlendiren ve bunları sürekli temin eden, sistemi bütünsel bir bakış açısıyla inceleyen en önemli mühendislikler içerisine giren Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi olmak sizlere önemli bir fırsat sunacaktır.

Prof. Dr. İsmail ADAK

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı