Sevgili Öğrenciler,
Endüstri Mühendisliği, üretim ve hizmet sektöründe en verimli, en düşük maliyetle çalışabilecek kaliteli sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi için insan, makine, malzeme, enerji ve bilgi kaynaklarını kullanarak, bir takım bilimsel yöntemler geliştirir ve uygular. Bu bağlamda Endüstri Mühendisliği eğitimi yöneylem araştırması, istatistik, benzetim, üretim planlama temel dersleri etrafında öğrencilere sistem yaklaşımı, ekip çalışmasına yatkınlık, sorgulama ve kıyaslama yapabilme, analitik bir bakış açısıyla problem tespit etme ve çözme, matematiksel modelleme, bilgisayar destekli çalışabilme gibi özellikler kazandırmaktadır.
Endüstri Mühendisleri genellikle imalat yapan kuruluşlarda çalışmasına rağmen sağlık, bankacılık, sigortacılık, finans, bilişim, iletişim, lojistik sektörlerinde de istihdam edilebilmektedir. Sanayide rekabet sistemlerinin oluşturulmasında önemli görevler üstlenen Endüstri Mühendisleri; üretim planlama mühendisi, ürün geliştirme uzmanı, satın alma mühendisi, iş analisti, banka müfettişi, proje yöneticisi, süreç mühendisi, sipariş ve lojistik mühendisi gibi pozisyonlarda da iş bulmaktadırlar.
2010 yılında kurulan Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde 2024 yılı itibariyle 1 Profesör, 3 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Doktor Araştırma Görevlisi ve 4 Araştırma Görevlisi hizmet vermektedir. Mevcut kadromuz yurt dışı deneyimi olan donanımlı akademisyenlerden oluşmaktadır. Onların sahip olduğu bilgi ışığında sanayinin beklentilerine fazlasıyla cevap verebilecek yetenekli öğrenciler yetiştirmek için hazır bulunuyoruz.
Bölümümüz, örgün lisans programının yanı sıra Endüstri Mühendisliği yüksek lisans ve yakında açılması planlanan doktora programları ile Mühendislik Yönetimi tezsiz yüksek lisans programlarını da yürütmektedir.
Endüstri Mühendisliği bölümü olarak biz bu zengin kadromuzun bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak, sanayinin gereksinim duyduğu ihtiyaçlara çözüm üretebilen, kendine özgüveni yüksek, yaratıcı, güncel gelişmeleri takip eden, analitik düşünebilen, disiplinler arası çalışabilen, meslek etiğinden ödün vermeyen Endüstri Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
Hepinize başarı dileklerimle,
Doç. Dr. İbrahim SABUNCU
Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı